Akışkan kontrolü gerektiğinde borular vazgeçilmez unsurlar olarak görev yapar. Gelişen teknolojiyle birlikte bir yerden farklı bir yere su ya da gaz taşıması yapılabilmesi için borulara farklı işlevler ve görevler de yüklenmiştir. Geliştirilen bu boru sistemleri ve boruların bağlantı elemanları için pek çok farklı standart bulunur. İşte bu standartlar boruları ve boruların bağlantı kuracakları alanları seçerken bize yardımcı olurlar. Bu sayede boruların nerede ve hangi şartlarda daha verimli çalışabileceğini anlayabiliriz.

Paslanmaz boru imalatı sektöründe dikişli ve dikişsiz olmak üzere iki ana başlık bulunur. Dikişli borular, düz bir şerit halinde kaynaklanır ve boru haline getirilir. Dikişsiz borular ise soğuk çekme ya da sıcak çekme yöntemiyle boru şeklini alırlar. Dikişsiz borular, çekme yöntemiyle bütün halinde üretildikleri için basınca karşı da daha dayanıklı olurlar. Yüksek basınca karşı direnç gerektiren alanlarda dikişsiz borular kullanılır.

Hat oluşturmak için kullanılan borulardan asıl beklenen, uzun ömürlü olmalarıdır. Endüstride farklı alanlarda kullanılan dikişli paslanmaz borular bu nedenle sıklıkla tercih ediliyor. Basıncın fazla olduğu ve bağlantı kurmakta yardımcı olan bu borular tesisatın da güçlenmesinde rol oynuyor. Bununla birlikte geçen zamanla birlikte ortaya çıkacak olan paslanma durumlarının tekrar maliyet yaratmaması adına tercihin dikişli paslanmaz çelik borular için olmasını sağlıyor.

Dikişli Paslanmaz Boru Kullanımının Avantajları

Paslanmaz boru imalatına en ihtiyaç duyulan sektör inşaat sektörüdür dersek yanlış olmaz. Bu dikişli ve paslanmaz özellikteki boruların insanlara en büyük kolaylığı, hijyenik olması ve pratik döşeme imkânı sunmasıdır. Paslanmaz özelliği sayesinde üzerinde küf ve pas barındırmayan bu borular su tesisatlarında sıklıkla tercih ediliyor. Paslanmaz çelik borular, uzun yıllar kullanılabilmesiyle birlikte sağlamlığı ile de öne çıkıyor.

Dikişli borular, direkt olarak rulo saclardan oluşur. Üretilirken, rulo sacların çapları hesaplanır ve dilimlenir, hat makinalarının da desteğiyle kıvrılarak O şekli verilir ve iki uç birleştirilir. Dikişli paslanmaz çelik borular; çeşitliliği, yapısal özelliklerinin farklı olması nedeniyle dikişsiz çelik boruların kullanım alanlarının dışında yer alırlar. Doğalgaz ve yeraltı su tesisatlarında, iskelelerde, sanayilerde, inşaatlarda ve konstrüksiyon borularında paslanmaz dikişli borular kullanılmaktadır. Dikişli paslanmaz borular hakkında detaylı bilgi almak isterseniz Borşen Boru web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Borşen Boru, paslanmaz çelik ve boru imalatı üzerine ilişkin her hizmeti size yıllardır güvenle sunuyor.