Paslanmaz çelik içeriğinde belirli oranlarda karbon ve krom bulunan bir demir alaşımıdır. Kimyasal ve fiziksel dış etkenlere dayanıklılık özelliğine sahip olan paslanmaz çelik ürünler, kullanım alanlarına uygun olarak üretildiğinde ve kullanıldığında uzun süreler güvenle kullanılabilirler. Ekonomik anlamda avantajlı olması ve güvenilirliği sebebiyle tercih edilen paslanmaz çelikler içeriğindeki elementlerin miktarına ve üretiliş şekillerine göre farklı isimlerle sınıflandırılır. Ferritik, martenzitik, östenitik ve dubleks paslanmaz çelik olarak isimlendirilen paslanmaz çelikler yapısal farklara sahiptirler ve dolayısıyla farklı alanlarda kullanılırlar.

Paslanmaz Boru Üretimi

Paslanmaz çelik boru imalatı, borunun kullanımı esnasında karşılaşacağı fiziksel ve kimyasal aşındırıcı etkenlere uygun olarak yapılır. Her türlü bina tesisatında, petrokimya sanayisinde, gıda üretim endüstrisinde, gemi inşa sanayisinde ve yangın söndürme sistemlerinde sıkça tercih edilen paslanmaz çelik boruların kullanım alanının ihtiyaçlarına ve maruz kalacakları korozyona özel olarak üretilmeleri gerekir. Paslanmaz boru imalatında ürünler, kullanımı esnasında ortaya çıkan ihtiyaçlara uygun özelliklerle üretilirler. Üretim şekillerine göre dikişli(kaynaklı) paslanmaz boru veya dikişsiz(çekme) paslanmaz boru olarak üretilirler.

Paslanmaz Boru Kullanım Alanları

Kuvvetli, dayanıklı ve hijyenik yapıları dolayısıyla paslanmaz borular birçok alanda sıkça tercih edilir. Paslanmaya karşı dayanıklılığı, birçok sektörde sıvı taşıma alanında kullanımda tercih edilmesini sağlar. Dekorasyon ve inşaat gibi alanlarda da tercih edilen paslanmaz borular çeşitli alanlarda kullanılır. Başlıca kullanım alanları şu şekildedir:

  • Çeşitli alanlarda dekoratif olarak
  • Petro Kimya Sanayisinde
  • Her türlü inşaat ve tesisat sisteminde
  • Gıda Sanayisinde
  • Gemi ve uçak inşasında

Borşen Paslanmaz Çelik Ayrıcalığı

Borşen müşterilerinin geri bildirimleri ve talepleri doğrultusunda hizmet sunarak müşteri memnuniyetini en üst düzeyde sağlar. Borşen, bütün sektörlerde ve tesisatlarda kullanılmak üzere paslanmaz çelik boru ve bağlantı elemanlarını en kaliteli şekilde üretir. Özellikle gemi inşa sanayisi, gıda endüstrisi, savunma sanayi, petro-kimya sanayisi, yangın söndürme sistemleri ve her türlü tesisat içinde çok önemli yer tutan paslanmaz çelik borularla, hayatın her noktasında dekoratif olarak da karşılaşılabilir. Borşen kalitesiyle güvenli, uzun ömürlü ve ekonomik paslanmaz ürünlere erişilebilir.