Paslanmaz Boru Sektöründe Teknik Servis

Paslanmaz Boru İmalatı

Paslanmaz borular, inşaat ve makine sektörleri başta olmak üzere neredeyse tüm mühendislik projelerinde kullanılmaktadır. Bu gibi sektörlerde gerçekleştirilen projelerde kullanılan materyallerin, uzun süre kullanılabilir olması gerekmektedir. Bunun için özellikle suya dayanıklı olan malzemeler kullanılmalıdır. Kullanılan malzemelerin kalitesiyle doğru orantılı olarak paslanmaz borular aşındırıcı durumlara, yüksek sıcaklıklara ve denizde meydana gelebilecek yoğun akıntılara karşı korumalıdır.

Paslanmaz Boruda Kalite Kontrol

Paslanmaz boruların, “Paslanmaz Çelik Dikişli Borular”, “Paslanmaz Çelik Dikişsiz Borular”, “Paslanmaz Çelik Kalın Etli Borular” gibi birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Paslanmaz borularda sürekli olarak kalite kontrolün yapılması ve sürekliliğin bulunması ana unsurlardır. Bu iki unsuru kendine hedef edinmiş olan Borşen, paslanmaz borular konusunda birçok üretim standardına ve kalite belgesine sahiptir. ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, EN 10217-7:2014 gibi belgelere sahip olan Borşen, paslanmaz boruları kalite kontrol ve test laboratuvarlarında test etmektedir. Paslanmaz boruların teknik özellikleri incelendiğinde her alanda farklı boruların kullanılması gerekliliği ortaya çıkıyor. Örneğin, zaman içinde korozyon ya da zorlama olacak alanlar için paslanmaz ürünler tercih edilebilirken, paslanmaz fittings ürünler, makine bağlantı elemanları ya da mühendislik projelerinde değişik nedenler sebebiyle tercih edilebilir. Bu yüzden ihtiyaca uygun olarak doğru malzemeyi seçmek de çok önemlidir. Borşen, çalışanlarına verdiği eğitim ve doğru prosesle bu konuda en yüksek verimi hedefliyor. Ortam şartlarına uygun olan paslanmaz kalitesinin tespiti, malzemenin kullanılacağı ortamda var olan basıncın ve sıcaklığın anlaşılması, satın alınan malzemenin Lloyd kuruluşu onaylı bir üreticiden EN 10204:2004 3.1 sertifikaya sahip olması gerekliliğinin kontrolünün yapılması gibi adımlar alıcı için önemli unsurlardır. Teknik gerçeklerin görmezden gelinmesi malzemenin projeye uyumsuzluğunu artıracağı için bu konuda dikkatli olunmalıdır.

Paslanmaz Boru Sektöründe Teknik Servis

Paslanmaz boru sektöründe teknik servis sürecinin verimli olabilmesi için hem üretici mühendislerin hem de alıcıların paslanmaz boruların satışı hakkında bilinçli olmaları gerekmektedir. İhtiyaca yönelik doğru alım gerçekleştiğinde malzeme, kullanıldığı ortam ve şartlara uyum sağlandığından uzun süreli kullanım mümkün olacaktır. Borşen bu konuda verimli bir süreç yaratmak adına bölgeleri adım adım dolaşarak tüketicilerini bilinçlendirmeye devam ediyor.