Paslanmaz Çelik Kullanım Ömrü Ne Kadardır?

Paslanmaz çelikler, adını da aldığı gibi paslanmaz bir nitelikte üretilirken içerisine belirli bir miktarda krom eklemesi yapılarak elde edilirler. Üretim esnasında eklenen bu krom, çelik oksijenle buluştuğu anda krom oksit adında ince bir film tabakasının meydana gelmesini sağlar. Bu ince film de çeliğin paslanmaya karşı mukavemetini artıran en önemli özelliğidir. Paslanmaz çelik üretilirken yalnızca krom değil, çeliğin içerisine kromla birlikte eklenen diğer elementler de korozyon dayanıklılığını artırabilir. Örnek verecek olursak; çeliğin içerisine nikel krom elementi de eklendiği zaman ürünün paslanma riski çok daha aza düşürülmüş olur. Bu sayede paslanmaz çelik ürünlerin kullanım ömrü uzar ve bu süre de paslanmazlık süresi olarak tanımlanır.  
Paslanmaz çeliğin en ayrıcalıklı avantajı da tam olarak burada ortaya çıkıyor; diğer elementlerle birleşerek paslanmazlık süresinin uzaması, dayanıklılığının artması ve kullanım ömrü uzaması. Ancak unutmamak gereklidir ki yüksek bir dirence sahip olmak, paslanmaya karşı bağışıklık kazandırmayabilir. Paslanmaz çelikler de korozyona karşı belli bir süre sonrasında yenik düşebilirler. Ancak bu süreç paslanmaz nitelikte üretilen çeliklerde çok daha yavaş işler. Bu durum da paslanmaz çeliklerin daha iyi ve daha uzun süreli çalışma süresi sağladığının en büyük kanıtıdır.

Kendini Yenileyebilen Özellikleriyle Uzun Süreli Kullanım Sunar

Paslanmaz özellikteki çelikler, kendilerini yenileyebilen özelliktedirler. Uzun süreli paslanmazlık seviyesiyle birlikte kullanım açısından bakıldığında maliyeti de oldukça minimum seviyededir. Günlük hayatımıza göz attığımızda paslanmaz çeliklerin hemen hemen her alanda karşımıza çıktığını görebiliriz. Öncelikle endüstri alanında sık kullanılan bu ürünler, zamanla her sektörde kendilerini göstermeye başladılar. Sağlam yapısı sayesinde uzun ömürlü kullanım sunan bu ürünler, hijyenik bir kullanım da sağlar. Görüntü olarak temiz ve şık özellikler sunar. Tüm bu ayrıcalıklı özellikleri de birçok sektörde kullanım sağlayabildiği için paslanmaz çelik için oldukça avantajlıdır.

Paslanmaz çeliklerin genel olarak ortalama hizmet ömürleri 20 ila 30 yıl arasında değişiklik gösterebilir. Son olarak paslanmaz çeliklerin en ayrıcalıklı özellikleri arasında bulunan geri dönüştürülebilir özelliği, süresiz bir biçimde bu ürünlerin yeni yüksek ve kaliteli bir paslanmaz çeliğe dönüştürülebilmesine olanak tanır. Bu ürünler her sektörde kullanıcılarına uzun vadede çok büyük oranda avantaj sağlar.
Sizler de çelik nedir sorusuna ayrıntılı cevap arıyor ve paslanmaz çelikler hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız sitemizi daha detaylı inceleyebilir, Borşen Boru ürünlerini güvenle kullanabilirsiniz!