Paslanmaz Çelik Mil Kullanım Alanları

Paslanmaz miller, kullanım alanları süratli bir biçimde artan sert çelik kaplamalardır ve pasa karşı yüksek direnç özelliğine sahiptirler. Paslanmaz miller en çok tercih edilen paslanmaz çelik malzemeleri arasındadır. Paslanmaz miller paslanmaz çubuk materyallerin işlenmesiyle ya da biçim verilmesiyle elde edilirler. Paslanmaz çelik miller uzun şeritler halinde üretilir ve üretimi sırasında yuvarlama ya da ekstrüzyon özellikleri kullanılır. Bu paslanmaz millerin seçilmesinde en önemli faktör sağlam olmaları ve uzun süre kullanılabilmeleridir. Bu özelliklerinden ötürü de birçok dalda yapısal destek sağlamak amacıyla tercih edilirler.

Metalürjide paslanmaz çelik, minimum %10,5 krom elementi içeren bir demir-karbon alaşımı olarak tarif edilir. Krom elementi, çelik maddeleri paslanmaya karşı koruyan bir elementtir. Paslanmaz çelik mil ise, paslanmaz çeliğin eritilip şekillendirilmesi sonucu oluşmaktadır. Paslanmaz çelik mil, paslanmaz fittings malzemeleri arasında en çok kullanılan boru bağlantı elemanıdır.Birçok kullanım alanı olan paslanmaz çelik millerin üretimi uzun ve çeşitli bir süreçten oluşur. Paslanmaz millerin oluşumunda haddeleme ve ekstrüzyon özellikleri kullanılarak üretilmektedir. Bu durum paslanmaz çelik millerin çeşitlilik kazanmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca, parlak bir görünüme sahip oldukları için kullanıldıkları yerleri sağlamlaştırmanın yanında, hoş bir görüntü oluşturarak uyum sağlarlar.Paslanmaz çelik miller hem paslanmaya karşı sağlam oluşu hem de estetik bakımından güzel görüntüsü ile müşterilerinin dikkatini çekmektedir. Bunların yanı sıra paslanmaz çelik dayanıklı ve uzun ömürlü olduğundan birçok şirket tarafından tercih edilmektedir.

Paslanmaz Çelik Millerin Kullanım Alanları

Paslanmaz çelik miller günümüzde birçok kullanım yerlerine sahiptir. Türlü bölümlerde seçilen bu ürünler her çeşit sıcaklıklarda ve basınç değerlerinin farklı olduğu çalışma ortamlarında bile yapısını koruyarak alıcıların mutluluklarını kazanmaktadır. Paslanmaz çelik mil birtakım kullanım alanlarını sıraya koymak gerekirse;

Mutfak bölümünde: Mutfak bölümlerinde kullanılan paslanmaz çelik miller çoğunlukla tezgâh ve raf oluşumlarında kullanılmaktadır. Kullanılmakta olan paslanmaz çelik miller sağlam olmaları faktörü ile mutfak bölümlerinde güvenle kullanılabilmektedir.

Otomotiv bölümünde: Otomotiv bölümlerinde kullanılan paslanmaz çelik miller, çoğunlukla araç inşasında kullanılmaktadır. Araç parçalarında kullanılan miller oldukça sağlam ve biçimlendirilebilir olması nedeni ile otomotiv bölümünde genişçe kullanılan ürünlerdir.

İnşaat bölümünde: Bu kullanım yerleri arasında en çok kullanıma sahip olan inşaat sektörü, inşaat temellerinin dayanıklı ve aktif bir şekilde oluşturulmasını sağlamaktadır.

Silah sanayisinde: Savunma ve silah sistemlerinde silah parçası olarak kullanılırlar.

Gemi endüstrisinde: Paslanmaz çelik mil kullanılarak üretilen gemiler, diğerlerine göre daha dayanıklı ve sağlam olurlar.

Ev tasarımı ve dekorasyonda: Muhafazalar ve dolapların desteklerini oluşturmak için kullanılmaktadır.

Paslanmaz Çelik Millerin Özellikleri

Soğuk yuvarlama
Soğuk biçimlendirme
Fileto özelliklerinin yuvarlanması
Soğutma platformu
Çalkalama ve Temperleme dahil olmak açısından ısıl prosedüre bağlı olarak değişmektedir ve paslanmaz çelik ortamları için elverişli olmaktadır

Paslanmaz Mil Çeşitleri

  • Yuvarlak Dolu Mil, yuvarlak veya dairesel kesimli katı çubuklardır. Çoğunlukla paslanmaz çelik, karbon çeliği, alaşım çeliklerinden üretilirler.
  • Kare Dolu Mil, üreticiler aracılığıyla türlü genişliklerde takdim edilmektedir. Çoğunlukla akslar, pimler, miller vb. Üretiminde çoğunlukla Kare Dolu Millere gereksinim duyulmaktadır.
  • Altıköşe Dolu Mil öncelikle somunlar, altı köşe cıvatalar ve altı köşeli tapa gibi özel bileşenlere yapım bulmak için kullanılır. Tüm bu parçalar birçok sanayide dünya ölçülerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.