Paslanmaz çelik, içeriğinde belirli oranlarda karbon ve krom elementleri bulunan bir demir alaşımıdır. Birçok sektörde uzun süreler boyunca, verimli ve güvenli şekilde kullanılabilen bu malzemeye erişimin kolay olması sıkça tercih edilmesini sağlar.
Paslanmaz çelik ürünler ve yapı malzemeleri, mutfak eşyalarından dekorasyona, inşaat sektöründen otomotiv sektörüne kadar geniş bir alanda kullanılır. Satın almak için paslanmaz çelik ve paslanmaz boru üreten firmalarla iletişime geçilebilir. Kullanılacağı ortama en uygun paslanmaz çeliğin tercih edilmesi uzun vadede ekonomik ve kullanım kolaylığı açısından birçok avantaj sağlar. Kullanılacağı ortamın gerektirdiği fiziksel ve kimyasal özellikleri karşılayan paslanmaz çelik ürünlerin tespit ve tercih edilmesi, daha güvenli ve verimli kullanılabilmenin yanı sıra daha düşük bir mali yük oluşturur.

Paslanmaz Çelik Nereden Alınır?

Borşen, öncülerinden olduğu paslanmaz çelik boru ve paslanmaz bağlantı elemanları üretimi konusunda en kaliteli ürünleri en hızlı şekilde tedarik eder. Borşen müşteri ihtiyaçları, beklentileri ve geri bildirimleri doğrultusunda hareket ederek müşteri memnuniyetini sağlar.

Paslanmaz Çelik Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Paslanmaz çelik, içeriğindeki malzemelerin ve bu malzemelerin oranlarının değişmesiyle farklı fiziksel ve kimyasal özelliklere sahip olabilir. Kullanılacağı alanlara göre değişen ihtiyaç ve koşullara uygun paslanmaz çelik kalitesinin seçilmesi güvenli, uzun ömürlü, sağlıklı ve ekonomik bir kullanım sunar.
Paslanmaz çelik içeriğindeki materyallerin oranları, krital evreleri ve mikro yapılarına göre sınıflandırılır. Farklı fiziksel ve kimyasal özellikler gösteren bu kategorilerdeki paslanmaz çelikler aşağıdaki gibi isimlendirilir:

  • Östenitik Paslanmaz Çelik
  • Ferritik Paslanmaz Çelik
  • Martenzitik Paslanmaz Çelik
  • Dubleks Paslanmaz Çelik
  • Çökelmeyle Sertleştirilmiş Paslanmaz Çelik
Paslanmaz çeliğin korozyon dayanımı, sertlik düzeyi, şekil verilebilirliği gibi çeşitli özellikleri, içeriğindeki materyallere göre değişim gösterir. Paslanmaz çeliğin kullanılacağı alanın ihtiyaçları doğrultusunda üretilmiş kategoriden tercih edilmesi uzun süreler boyunca paslanmazlık özelliğinin devam edebilmesi, fiziksel ve kimyasal korozif etkilere dayanabilmesi ve farklı basınç düzeylerinde güvenle kullanılabilmesi sayesinde, uzun vadede daha ekonomiktir.