Paslanmaz çelik ürünler birçok sektörde dayanıklılığı, kolay kullanılabilirliği, hijyenik ve sağlıklı olmasından dolayı sıklıkla tercih edilir. Tesisat sistemlerinde güvenli ve uzun ömürlü bir kullanım sağlayan paslanmaz çelik borular evlerde ve işletmelerde kullanılır. Fiziksel ve kimyasal korozyona dayanımı yüksek olduğu için alternatiflerine kıyasla çok daha uzun süreler güvenle kullanım sağlayan paslanmaz çelik boruların bağlantı elemanlarına paslanmaz fittings adı verilir.

Farklı çaplardaki boruların bağlanmasında veya borula sistemlerinin farklı yönlerde yayılmasının gerektiği durumlarda kullanılan paslanmaz fittings, boruların bağlantısını sağlarken sızdırmadan sıvı ve gazların akışını sağlar. Dallanma veya rotasyon durumlarında da kullanılan paslanmaz fittings, herhangi bir problemle karşılaşıldığında tesisatın tamamını değiştirmek yerine sorunlu parçaların değiştirilmesini sağladığından ekonomik açıdan da avantaj sağlar. Farklı ebatlarda olabilen paslanmaz fittings, boruya dişli sistemiyle kolayca bağlanıp-sökülebilirken, uzun süreler boyunca sızdırmadan güvenle kullanılır.

Paslanmaz Fittings Türleri

Doğalgaz, sıcak ve soğuk su tesisatlarının yanı sıra petrolün, kimyasal maddelerin, gazların veya yağların taşınmasında güvenle tercih edilen paslanmaz fittings, kullanım alanlarındaki ihtiyaçlara özel olarak üretilir. Boru hatlarına bağlanma şekilleri ve fiziksel yapıları dolayısıyla birkaç farklı şekilde üretilmiş ürünlerin hepsini tanımlamak için ‘’paslanmaz fittings’’ tabiri kullanılır.

Paslanmaz Dişli Fittings

Paslanmaz çelik boru hatlarına dişliler yardımıyla bağlanan paslanmaz dişli fittings iyi derecede sızdırmazlık özelliğine sahiptir. Paslanmaz dişli fittings seçilirken borular ve bağlantı elemanının dişlilerinin birbirlerine uyumlu olması önemlidir. İyi derecede sızdırmazlık sağlayan ürünler olan paslanmaz dişli fittings, tadilat ve yenileme gibi işlemlerde kolayca sökülüp takılabilen şekilde üretilir.

Paslanmaz Kaynaklı Fittings

Borular ve bağlantı elemanlarının dişliler yerine kaynaklama işlemiyle birleştirilmesi sebebiyle tesisatın bütünleşmesine sebep olur. Sızdırmazlık konusunda güvenli bir kullanım sağlayan paslanmaz kaynaklı fittings yüksek basınca dayanıklıdır.

Paslanmaz Manşon

Kullanılacağı alanda maruz kalınan basınca göre içten dişli veya kaynaklı olarak üretilebilen paslanmaz manşon, çaplarına bağlı olarak boyları uzayan ürünlerdir.

Dirsek

Tesisatlarda dönüş hareketini sağlamak adına boruları bağlayan dirsekler 90 veya 45 derecelik açılarla üretilmiş bağlantı elemanlarıdır. İçten dişli sistemle veya bir taraf içten diğer tarafı dıştan şekilde de üretilebilen dirsek fittings taşınacak malzemelerin güvenli bir şekilde iletilebilmesini sağlar.

Borşen Paslanmaz Boru Bağlantı Elemanları

Evlerden işletmelere birçok alanda kullanılan paslanmaz çelik boruların ve bu hatların bağlantısını sağlayan paslanmaz fittings ürünlerinin seçiminde kaliteli ürünleri tercih etmek uzun ömürlü, güvenli ve sağlıklı bir kullanım sağlar. En kaliteli, güvenli, ekonomik ve uzun ömürlü ürünleri sağlayan Borşen, müşterilerinin talep ve ihtiyaçlarına en uygun çözümleri sunarak en yüksek müşteri memnuniyetini sağlamayı hedef edinir.