Paslanmaz kaynak teli inşaat, elektronik, beyaz eşya üretimi gibi çeşitli alanlarda kullanılan ve çok sık tercih edilen bir malzemedir. Bakıma ihtiyaç duymamaları, uzun ömürlü olmaları, mekanik dirençlerinin yüksek olması gibi faktörler çok sık tercih edilmesinin nedenleri olarak sıralanabilir. Paslanmaz kaynak teli farklı kullanım alanına ve amacına göre farklı özelliklerde kesitlerde üretilebilmektedir.
Paslanmaz özelliğini, çeliğin içerisine katılan kromdan alır. Krom, çeliğe paslanmazlık katan bileşendir. Çeliğin içerisine katılan krom, havadaki oksijen ile temas ettiğinde, malzeme üzerinde krom-oksit tabakası oluşmaktadır. Gözle görülmeyen bu tabaka sayesinde çeliğin havayla teması kalmamaktadır. Krom-oksit tabakasında oluşan bağlar belirli bir dayanıma sahiptir, bu seviyeyi geçen yoğun korozif ortamlarda bu bağlar aşılarak paslanmaya olanak verebilir. Korozyona dayanımın daha fazla artması için malzemenin içerisindeki krom oranı arttırılabilmektedir. Paslanmaz kaynak teli, mekanik özelliklerindeki homojenlik, yüzeyde güzel görünmesi, uzun süre parlak kalması ve yüksek ısılarda bile şeklini koruması nedeni ile farklı yerlerde örülmüş olarak kullanılabilir. Sektör olarak sıralarsak; Petrol ve petrol ürünleri ile ilgili iş kollarında, kâğıt üretiminde, kimya sektöründe ve gıda endüstrisinde paslanmaz çelik teller farklı alanlarda kullanılır. Bu sektörler dışında yüksek ısı fırınlarındaki konveyör hatlarında da kullanılabilir.
Paslanmaz çelik tel, yüksek ısılara dirençli olarak üretilir. 1200 derece sıcaklıklara kadar dayanımlı olan paslanmaz kaynak teli sanayi fırınlarında tercih edilmektedir. K314 kalite bu tür kullanım için tercih edilen paslanmaz türüdür. BTB ve seramik fırınların konveyör hatlarında Kromtel 314 kullanılmaktadır. Nikel alaşımlı ve yüksek yüzey gerilimine sahip teller otomotiv ve kimya sektörü uygulamaları için üretilen, yüksek basınçlara dayanıklı, hortumların en önemli parçalarıdır. K304 ve K316 kalite paslanmaz teller filtre olarak asidik ve kimyasal ortamlara dayanıklı oldukları için tercih edilir.