Paslanmaz Manşon Nedir? Manşon Çeşitleri Nelerdir?

Paslanmaz manşon, boru tesisatlarındaki boruların kaynaklı ya da kaynaksız olarak birbirlerine geçirilmesi için kullanılan boru bağlantı elemanları arasındadır. Kullanımı kolay ve birleştirilmesi için ekstra ustalığa ihtiyaç olmayan paslanmaz manşonlar, kaynaklı ya da kaynaksız olabilirler.
Büyük endüstri projelerinde ya da ev tesisatında kullanılan manşonlar, işlevsel özellikleri ile ön plana çıkarlar. Manşon ve borular birbirlerine kaynak ile bağlanabileceği gibi her ikisinin de ucunun dişli olması halinde kaynaksız da birleştirilebilirler. Tek bir borunun uzunluğu tüm sisteme yetmeyeceği zamanlarda paslanmaz manşon ve diğer bağlantı elemanları ile sistem uzatılabilir ya da sisteme istenen yön verilebilir. Manşonların çapları büyüdükçe ve basınca olan dayanıklılığı yükseldikçe kalınlıkları ve uzunlukları da aynı oranda değişir.

Redüksiyon Manşon Nedir?

Birbirlerine bağlanması gereken borular aynı çapta değillerse her iki tarafı da aynı çaptaki manşon ile bağlanmaları olanaksızdır. Bu nedenle redüksiyon manşon yani daralan tip manşonlar tercih edilir. Büyük çaptaki boru manşonun büyük tarafına, küçük çaplı boru ise manşonun öteki tarafına bağlanır.

Soket Kaynaklı Manşon Nedir?

Dişli olmayan soket kaynaklı manşonlar, dişsiz boruları bağlamak için kullanılır. Manşon, içerisine giren boruyla argon ya da başka bir kaynak modeli ile kaynaklanır.

Dişli Manşon Nedir?

Dişli manşon, her iki tarafta aynı boruların bulunduğu durumlarda kullanılmaktadır. Boruların üzerine erkek tipi (dışarıdan) diş açılarak sistem, dayanıklı ve kullanışlı hale getirilir.

Manşon Kullanımın Faydaları Nelerdir?

Fabrikalarda tesisatın güvenliği ve verim için sık sık parça değişimi yapılmaktadır. Bu parçaların dişli seçilmesi, paslanmaz boru ve bağlantı elemanlarının kolayca sökülerek yenileriyle değişmesine imkan tanır. Bu hem zaman hem de maliyet açısından karlıdır.
Depolama tankı ya da makineye giden boru hattının yeri değiştirilmesi gerekirse de aynı kolaylık elinizin altındadır. Kaynaklı malzeme tercih edildiğinde, yönü değiştirilecek olan borunun kesilmesi ve bozulan yapısının düzeltilmesi için çalışmalar gerekecektir. Bu zahmetten kurtulmak ve yeni giderlerle karşılaşmamak için dişli paslanmaz manşon ve paslanmaz fittings ürünler tercih edilir.