Paslanmaz Profil Çeşitleri ve Kullanım Alanları

Mimari ve dekorasyon sektörünü büyük bir iş yükünden kurtaran sebeplerden biri; çeliğin şekillendirilerek üretilmesi diyebiliriz. Çelik ürünlerin uzun ömürlü oluşu ve dış etkenlere karşı sağlamlığı, bu alanlarda üretilen diğer ürünlere meydan okumasını sağlıyor. Tüm bunlarla birlikte üretilen nikel içerikli paslanmaz ürünlerin geliştirilmesi de estetik yapılarının elverişli olması sayesinde birçok sektör için vazgeçilmezler arasına girdi.

Paslanmaz Profillerin Teknik Özellikleri

Birçok olumsuz koşula dayanıklılık gösteren, havayla irtibatı kesip oksitlenmeye sebep olmayan paslanmaz çelik profiller, oldukça güçlüdür. Bu sebeple günümüzde paslanmaz çelik profil kullanımı, özellikleri sebebiyle sıklıkla dekorasyon alanlarında tercih edilir. Kullanıldıkları alanlarda parlak bir görünüm sunarlar ve cezbedici özelliktedirler. Uzun ömürlü kullanımı ve dayanıklı yapısı da tüm bu etkenlerin üzerine kullanım artısı olarak tanımlanabilir. Korozyona karşı dayanıklılığı, paslanmaz çelik profilleri sadece dekorasyon değil, diğer birçok farklı sektörde kullanılabilir hale getirmiştir.
Özelikle teknolojinin gelişimiyle birlikte çok daha iyi biçimde şekillendirilebilen paslanmaz profillerin, birçok farklı avantajı bulunur. Ülkemize bakıldığında birçok iş alanında kullanıma uyumlu olması sebebiyle yaygın bir şekilde tercih edilen paslanmaz çelik profillerin kare ya da dikdörtgen şeklinde kesimleri yapılmaktadır. Bu tür kesimler, oldukça avantajlıdır çünkü montaj yapılma özellikleri ve estetik açıdan dikkat çekici olması sebebiyle sıklıkla tercih edilir. Paslanmaz çelik profiller, yapı ve şekilleri bakımından kendi içlerinde farklı isimlere ayrılabilirler. H kesitli, I kesitli ve U kesitli şeklinde isimlendirilen türleri bulunur. Bu şekilde farklı kullanım alanlarına ayrılabilen paslanmaz profiller, geniş bir alanda, farklı şekillerde kullanılabilirler.
Paslanmaz profiller, kalite standartları doğrultusunda da çeşitli şekillerde isimlendirilirler. Ülkemize bakıldığında sıklıkla tercih edilen profil kalitesi; S235/S275 kalitesindeki profillerdir. Aynı zamanda bu profil kalitesi, Avrupa’nın da en sık tercih edilen profilleri arasındadır.
Borşen Boru, paslanmaz profil üretimi ve kalitesiyle yıllardır ayrıcalıklı bir firma olmuştur. Paslanmaz çelik profillerle ilgili detaylı bilgi almak için ürünlerimizi detaylıca inceleyebilir; ürünlerimizle ya da paslanmaz profillerle alakalı herhangi bir konuda bilgi almak için de firmamızla iletişime geçebilirsiniz.