3D tarama paslanmaz çelik, normal paslanmaz çeliğe göre üç kat daha dayanıklı olan ve üç boyutlu yazıcı kullanılarak üretilen bir üründür. Diğer çelik türlerine göre daha kaliteli olan 316L paslanmaz çelik çeşidi kullanılarak üretilir. Pek çok motor parçalarında, havacılıkta, petrol endüstrisinde ve tıbbi implantlar gibi çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. Özelliği diğer çelik türlerine göre sünekliğinin az olmasıdır. Süneklik maddenin kuvvete maruz kaldığı zaman bulunduğu yere göre şekil alabilme kabiliyetini ifade eder. Süneklik sayesinde materyal enerjiyi emerek daha dayanıklı hale gelebilmektedir, bu sayede de normal paslanmaz çeliğe oranla üç kat daha dayaklıdır.

3D Tarama Paslanmaz Çelik Boruların Değiştirilmesine Yardımcı Oluyor

 3D tarama paslanmaz çelik her alanda başarı ile kullanılabiliyor. Çelik boruların rahatlıkla değiştirilmesine yardımcı oluyor. İşlemi gerçekleştirmek için öncelikle boruların yüksek noktaları belirleniyor. Daha sonra mühendisler tarafından gazı boşaltmak için ek bir havalandırmaya ihtiyaç duyulup duyulmadığı belirleniyor. Böylelikle tarama ekipmanlarını ve teknik bilgileri kullanarak projeyi tamamlamak mümkün hale geliyor. HDS tarayıcıları kullanılarak geleneksel yöntemlerden çok daha hızlı sonuçlar alınabiliyor. Aynı zaman da HDS tarayıcıları ile iskele, merdiven, koşum takımları gibi ekipmanlara da gereksinim kalmıyor.

Tüm bunlar yapıldığında değişim işlemi çok daha kısa sürede ve ön görülenden çok daha az radyasyon dozu ile iş bitirmeye yarıyor. 3D tarama tüm endüstrilerde özellikle de elle ölçümü zor olan karmaşık işlerin olduğu yerlerde kullanılabiliyor. 3D tarama bir bölgede ki korozyon miktarını ölçmek için bile kullanılabilmektedir. Lazer tarayıcıları bölgede ki tüm yüzeyi algılayarak tanıyor, daha sonra tüm yüzeyden farklı olan yüzey lekelerini ve pası algılayarak borularda ki zayıf alanları tespit eder. Böylelikle 3D tarama boruların değiştirilme işleminden sonra kontrol işlemi içinde kullanılarak uzun ömürlü bir kullanıma fayda sağlar. Hem yapım aşamasında daha az insan gücü gerektirdiğinden hem de sonrasında kontrol özelliğiyle olası zararları ve korozyonu önceden haber vereceğinden çok daha ekonomik ve pratik bir yöntemdir. İşlem süresi geleneksel yöntemlere kıyasla oldukça kısadır.